Zalai fodros mákos-diós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- csipet só
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez:
- cukrozott mák ízlés szerint
- cukrozott dió ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgákat.
Majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.
Ezután 6 cipót formázunk, egyenként téglalap formára kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.
Minden cipónál így járunk el.
2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »