Zalai fodros mákos-diós rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 3 tojássárgája

Töltelékhez:

  • cukrozott mák ízlés szerint
  • cukrozott dió ízlés szerint
  • 15 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:

1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgákat.

Majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.

Ezután 6 cipót formázunk, egyenként téglalap formára kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.

Minden cipónál így járunk el.

2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.