Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes kenyérke recept

Zabpelyhes kenyérke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Ez a zabpehellyel készült kenyér féleség. Nagyon finom, langyosan kedvenc lekvárunkkal megkenve uzsonnára vagy akár vacsorára fogyasztva. Törjetek ti is egy darabot belőle.

    Hozzávalók:

    • 22 dkg liszt
    • 1/2 kk sütőpor
    • 1/2 kk só
    • 3 dkg zabpehely + 1 ek a tetejére
    • 3 dkg vaj
    • 12 ml tej + egy kevés a kenyér kenéséhez

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy kisebb tepsit sütőpappírral bélelünk.

    Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, sütőport és a zabpelyhet. A vajat kis kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Hozzáöntjük a tejet, így egy lágy tésztát kapunk.

    Borítsuk ki lisztezett felületre és gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk. Nyújtsuk ki 15 cm-es kerek formára és egy éles késsel osszuk a tetejét cikkekre.

    Kenjük le tejjel és szórjuk meg zabpehellyel. Előmelegített sütő középső rácsára tolva úgy 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Szép duzzadt kenyérkénket rácsra téve kissé kihűtjük, majd egy darabot törve kedvenc lekvárunkkal vagy befőttünkkel tálaljuk! Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá