Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis rudak sajtszószba mártogatva recept

Virslis rudak sajtszószba mártogatva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók:

    • 70 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1 ek libazsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg frankfurti virsli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • kömény vagy egyéb más magvak a díszítéshez

    Sajtszószhoz:

    • 3 dl tej
    • 275 ml főzőtejszín
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 20 dkg trappista sajt
    • 5 dkg parmezán sajt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk só
    • 1-1 nagy csipet őrölt szerecsendió, kömény és bors
    • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld

    Továbbá:

    • lila és/vagy csemegehagyma

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Letakarva 40 percet pihentetjük.

    Amíg kel a tészta, a virsliket hosszában 4-be vágjuk. A sajtokat lereszeljük. A tejszínben az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük.

    Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a sajtokat, a reszelt fokhagymát és forralásig melegítjük, míg a sajtok fel nem oldódnak és kissé nyúlóssá válik. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket és a petrezselymet, majd behabarjuk a tejszínes keverékkel.

    Miután felforrt elzárjuk a lángot és félretesszük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és fél centi vastag téglalapra kisodorjuk. A szélére helyezett virslicsíkok behajtása után levágjuk és így afféle töltött hosszú rudakat készítünk, amiket kissé megsodrunk, hogy a szélei összeragadjanak.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, szórunk rá a magvakból és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.

    Miután kissé kihűlt, ízlés szerint felaprított hagymát szórhatunk a sajtszószra és mártogathatjuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá