Virslis rudak sajtszószba mártogatva recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 ek libazsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg frankfurti virsli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez - kömény vagy egyéb más magvak a díszítéshez
Sajtszószhoz:
- 3 dl tej
- 275 ml főzőtejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- 20 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1-1 nagy csipet őrölt szerecsendió, kömény és bors
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Továbbá:
- lila és/vagy csemegehagyma
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Letakarva 40 percet pihentetjük.
Amíg kel a tészta, a virsliket hosszában 4-be vágjuk. A sajtokat lereszeljük. A tejszínben az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük.
Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a sajtokat, a reszelt fokhagymát és forralásig melegítjük, míg a sajtok fel nem oldódnak és kissé nyúlóssá válik. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket és a petrezselymet, majd behabarjuk a tejszínes keverékkel.
Miután felforrt elzárjuk a lángot és félretesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és fél centi vastag téglalapra kisodorjuk. A szélére helyezett virslicsíkok behajtása után levágjuk és így afféle töltött hosszú rudakat készítünk, amiket kissé megsodrunk, hogy a szélei összeragadjanak.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, szórunk rá a magvakból és 190 fokra előmelegített sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
Miután kissé kihűlt, ízlés szerint felaprított hagymát szórhatunk a sajtszószra és mártogathatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










