Virslis rudak sajtszószba mártogatva

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 ek libazsír
  • 1 tojás
  • 40 dkg frankfurti virsli
  • 1 tojás a lekenéshez
  • kömény vagy egyéb más magvak a díszítéshez

Sajtszószhoz:

  • 3 dl tej
  • 275 ml főzőtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 20 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1-1 nagy csipet őrölt szerecsendió, kömény és bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld

Továbbá:

  • lila és/vagy csemegehagyma