Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virágos almás recept

Virágos almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Szóráshoz:

    • 2 ek búzadara

    Tepsi kenéséhez:

    • 3 dkg margarin
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    Az almákat alaposan megtisztítjuk, és meghámozzuk. A reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint. Beleszórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
    Két egyforma méretű cipóra osztjuk.

    Egy 38*30 cm méretű tepsit kikenünk margarinnal, és megszórunk liszttel. Az egyik tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Egy villával kicsit megszurkáljuk a tésztát, és megszórjuk a búzadarával.

    Az almát belekanalazzuk, és a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk a tésztán a tölteléket. A másik tésztát is elnyújtjuk, és az almára fektetjük. A széleknél összenyomkodjuk kicsit, majd a túlnyúló részeket egy éles késsel levágjuk, ebből lesznek a virágok.

    A hulladék tésztát összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és nagyon kicsi kiszúróval virágokat nyomunk ki. A tészta tetejére kb. olyan távolságra rakjuk, amekkora szeletekre szeretnénk majd a sütit szeletelni.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk kb. 10 percre egy konyharuhával.

    Tipp:

    Könnyebben, és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem teljesen kihűl. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá