Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Tepsi kenéséhez:
Elkészítése:
Az almákat alaposan megtisztítjuk, és meghámozzuk. A reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükség. Az almát ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint. Beleszórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt, és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.
Két egyforma méretű cipóra osztjuk.
Egy 38*30 cm méretű tepsit kikenünk margarinnal, és megszórunk liszttel. Az egyik tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Egy villával kicsit megszurkáljuk a tésztát, és megszórjuk a búzadarával.
Az almát belekanalazzuk, és a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk a tésztán a tölteléket. A másik tésztát is elnyújtjuk, és az almára fektetjük. A széleknél összenyomkodjuk kicsit, majd a túlnyúló részeket egy éles késsel levágjuk, ebből lesznek a virágok.
A hulladék tésztát összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és nagyon kicsi kiszúróval virágokat nyomunk ki. A tészta tetejére kb. olyan távolságra rakjuk, amekkora szeletekre szeretnénk majd a sütit szeletelni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk kb. 10 percre egy konyharuhával.
Könnyebben, és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem teljesen kihűl. Porcukorral meghintve kínáljuk.