Villámgyors kakaós csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 1/2 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
- 25 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral bélelünk.
A töltelékhez a porcukrot és a kakaót összekeverjük.
A túrót a porcukorral, tejjel, olajjal krémesre keverjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 3 mm vastagra.
A tésztát olajjal lekenjük, majd a porcukros kakaót rászitáljuk. Feltekerjük, mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük.
Tepsire sorakoztatjuk a csugákat és már sütjük is.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető. Kellemesen puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










