Villámgyors kakaós csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 1/2 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
- 25 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral bélelünk.
A töltelékhez a porcukrot és a kakaót összekeverjük.
A túrót a porcukorral, tejjel, olajjal krémesre keverjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 3 mm vastagra.
A tésztát olajjal lekenjük, majd a porcukros kakaót rászitáljuk. Feltekerjük, mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük.
Tepsire sorakoztatjuk a csugákat és már sütjük is.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető. Kellemesen puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »