Variálható kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 7 dkg élesztő
- 1 ek cukor (ha édesen készítjük akkor 3 ek)
- 2 ek só (ha édesen készítjük akkor 1 tk)
- 2 dl langyos olaj
- 5 dl tej
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Kevés tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy nagyobb edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is és jól összegyúrjuk, majd kb 5 percig dagasztjuk (mivel a férjem cukorbeteg, ezért egyharmad rész teljes kiőrlésű liszttel készítettem. Nagyon szépen megkelt).
A kész tésztát letakarva meleg helyen 40-45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé tágyúrjuk, majd annyi részre osztjuk, amennyi kiflit szeretnénk (8-10). A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, ha szeretnénk meg is tölthetjük akár sós vagy édes töltelékkel, majd feltekerjük és kifli formára hajlítjuk.
Vagy a kész tésztát elfelezzük, kör alakúra nyújtjuk és cikkekre vágjuk (akár így is lehet formázni).
A kész kilfiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, felvert tojással lekenjük, majd 10 percet pihentetjük. Ekkor újból lekenjük tojással és ha sósan készítjük, akkor megszórhatjuk akkor sóval, köménymaggal, szezámmaggal, … stb, ha édesen akkor kristálycukorral.
A 190 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük a kifliket.
Tipp:
Az alap tészta édesen és sósan is elkészíthető, de töltelék nélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »