Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Variálható kifli recept

Variálható kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 7 dkg élesztő
    • 1 ek cukor (ha édesen készítjük akkor 3 ek)
    • 2 ek só (ha édesen készítjük akkor 1 tk)
    • 2 dl langyos olaj
    • 5 dl tej

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Kevés tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A többi hozzávalót egy nagyobb edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is és jól összegyúrjuk, majd kb 5 percig dagasztjuk (mivel a férjem cukorbeteg, ezért egyharmad rész teljes kiőrlésű liszttel készítettem. Nagyon szépen megkelt).

    A kész tésztát letakarva meleg helyen 40-45 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kissé tágyúrjuk, majd annyi részre osztjuk, amennyi kiflit szeretnénk (8-10). A tésztákat egyenként ovális alakúra nyújtjuk, ha szeretnénk meg is tölthetjük akár sós vagy édes töltelékkel, majd feltekerjük és kifli formára hajlítjuk.

    Vagy a kész tésztát elfelezzük, kör alakúra nyújtjuk és cikkekre vágjuk (akár így is lehet formázni).

    A kész kilfiket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, felvert tojással lekenjük, majd 10 percet pihentetjük. Ekkor újból lekenjük tojással és ha sósan készítjük, akkor megszórhatjuk akkor sóval, köménymaggal, szezámmaggal, … stb, ha édesen akkor kristálycukorral.

    A 190 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük a kifliket.

    Tipp:

    Az alap tészta édesen és sósan is elkészíthető, de töltelék nélkül is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá