Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás zsemle recept

Vaníliás zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 dl tej
    • 2 mk cukor
    • 6 gramm élesztő
    • 7,5 dkg vaj
    • 3 ek cukor
    • 7 dl liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3-3,5 dl tej
    • ízlés szerinti cukor
    • olvasztott vaj
    • cukor

    Elkészítés:
    2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk. cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral.
    Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
    1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel,ízlés szerint cukorral.
    A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
    A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá