Vaníliás zsemle recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl tej
- 2 mk cukor
- 6 gramm élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 7 dl liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-3,5 dl tej
- ízlés szerinti cukor
- olvasztott vaj
- cukor
Elkészítés:
2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk. cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral.
Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel,ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.