Vaníliás zsemle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 dl tej
  • 2 mk cukor
  • 6 gramm élesztő
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 ek cukor
  • 7 dl liszt
  • 1 db tojás

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-3,5 dl tej
  • ízlés szerinti cukor
  • olvasztott vaj
  • cukor

Elkészítés:
2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk. cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral.
Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel,ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.