Vajas sajtos kifli recept

Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat.
Ha túl lágy lenne a tészta állaga,akkor pici lisztet adunk még hozzá. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek. Az egyik korongot kenjük meg lágy, sós vajjal , majd illesszünk rá egy sima korongot és sodrófával kissé lapogassuk el, hogy jól összeragadjanak. Az így kapott tésztakorongot 8 cikkbe vágjuk, a szélesebbik végükbe egy kisebb sajt darabot teszünk, kiflivé tekerjük.
A maradék tésztabucikkal ugyanígy járunk el. A kifliket helyezzük sütőpapírral borított tepsibe , tetejüket kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Meleg helyen, konyharuhával lefedve kelesszük további 20 percig. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 170 fokra állítjuk és aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »