Vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- kb 2,5 – 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kiskanál szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin
- 1 ek cukor
- 1 tk só
Kenéshez:
- kb 1 ek olvasztott de nem meleg vaj, vagy margarin
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval puha tésztát dagasztunk.
Letakarjuk a tálat és hagyjuk kelni 30 percig. Ezután 10 részre osztjuk, gömbölyítjük őket, majd ismét letakarjuk ruhával és hagyjuk pihenni kb. 10 percig.
Az elsőt oválisra nyújtjuk, jó vékonyra, megkenjük a vajjal és feltekerjük, a többi tésztát is ugyanúgy készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kelesztjük kb. félórát (a kelési idő függ attól hány fok van a konyhában).
Ha marad egy kis vajunk, öntünk hozzá egy pici tejet és megkenjük vele még egyszer a kifliket.
Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Ha reggel szeretnéd megsütni a kifliket akkor azután hogy feltekerted a kifliket és sütőpapírozott tepsire tetted
leteríted fóliával hogy ne száradjon ki és így tedd be a hűtőbe.Reggel kiveszed a hűtőből hagyod megkelni és
ezután sütöd meg.
Le is lehet fagyasztani:miután megtöltöttük feltekertük,tálcára tesszük és azonnal betesszük a fagyasztóba.Megfagytak tasakba tesszük őket.Mikor kell kivesszük,kiengedjük duplájára kelesztjük és megsütjük.Vagy pedig miután megsütöttük kihültek a kiflik akkor is ugyanígy tálcán fagyóba tehetjük,azután pedig zacsiba.Amikor kell ismét szobahőn hagyjuk kiengedni,van aki ezután beteszi a sütőbe is átmelegedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »