Ünnepi almáspite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 1/3 részét kivesszük. Ezt a részt a margarinnal jól eldolgozzuk és hűtőbe tesszük.
A lisztes keverék többi részéhez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, sót és atejet. Ragacsos, de nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
A vajas tésztát erősen lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepére helyezzük a tejes tésztát, majd 6-szor egymás után behajtjuk, kinyújtjuk felváltva. Szép, leveles réteges tésztát fogunk kapni.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk majd levét kinyomkodjuk. Porcukorral és fahéjjal elkeverjük.
A tésztát a tepsink széltében kétszeresére, 35*50 cm-re nyújtjuk, majd félbevágjuk. Egyik felét a tepsibe tesszük, elegyengetjük rajta a reszelt almát, majd ráhelyezzük a másik tésztát és villával sűrűn megszúrkáljuk, végül tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen felszeleteljük, majd ha kihűlt, porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »