Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi almáspite recept

Ünnepi almáspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 50 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 8 darab alma
    • 0,5 citrom leve
    • porcukor
    • fahéj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 1/3 részét kivesszük. Ezt a részt a margarinnal jól eldolgozzuk és hűtőbe tesszük.

    A lisztes keverék többi részéhez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, sót és atejet. Ragacsos, de nagyon lágy tésztát fogunk kapni.

    A vajas tésztát erősen lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepére helyezzük a tejes tésztát, majd 6-szor egymás után behajtjuk, kinyújtjuk felváltva. Szép, leveles réteges tésztát fogunk kapni.

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk majd levét kinyomkodjuk. Porcukorral és fahéjjal elkeverjük.

    A tésztát a tepsink széltében kétszeresére, 35*50 cm-re nyújtjuk, majd félbevágjuk. Egyik felét a tepsibe tesszük, elegyengetjük rajta a reszelt almát, majd ráhelyezzük a másik tésztát és villával sűrűn megszúrkáljuk, végül tojássárgájával megkenjük.

    Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen felszeleteljük, majd ha kihűlt, porcukorral hintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek