Ünnepi almáspite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 1/3 részét kivesszük. Ezt a részt a margarinnal jól eldolgozzuk és hűtőbe tesszük.
A lisztes keverék többi részéhez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, sót és atejet. Ragacsos, de nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
A vajas tésztát erősen lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepére helyezzük a tejes tésztát, majd 6-szor egymás után behajtjuk, kinyújtjuk felváltva. Szép, leveles réteges tésztát fogunk kapni.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk majd levét kinyomkodjuk. Porcukorral és fahéjjal elkeverjük.
A tésztát a tepsink széltében kétszeresére, 35*50 cm-re nyújtjuk, majd félbevágjuk. Egyik felét a tepsibe tesszük, elegyengetjük rajta a reszelt almát, majd ráhelyezzük a másik tésztát és villával sűrűn megszúrkáljuk, végül tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen felszeleteljük, majd ha kihűlt, porcukorral hintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »