Ünnepi almáspite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd 1/3 részét kivesszük. Ezt a részt a margarinnal jól eldolgozzuk és hűtőbe tesszük.
A lisztes keverék többi részéhez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, sót és atejet. Ragacsos, de nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
A vajas tésztát erősen lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Közepére helyezzük a tejes tésztát, majd 6-szor egymás után behajtjuk, kinyújtjuk felváltva. Szép, leveles réteges tésztát fogunk kapni.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk majd levét kinyomkodjuk. Porcukorral és fahéjjal elkeverjük.
A tésztát a tepsink széltében kétszeresére, 35*50 cm-re nyújtjuk, majd félbevágjuk. Egyik felét a tepsibe tesszük, elegyengetjük rajta a reszelt almát, majd ráhelyezzük a másik tésztát és villával sűrűn megszúrkáljuk, végül tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen felszeleteljük, majd ha kihűlt, porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »