Túrós, tökös-mákos gyors rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tejföl
- csipet só
Tészta kenéséhez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg finomliszt
Rétes kenéséhez:
- 3 ek étolaj
Kész rudak kenéséhez:
- 3 ek étolaj
- 2 ek tejföl
Tálaláshoz:
- porcukor
Túrós töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- cukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
Mákos töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 50 dkg gyalult tök
- cukor ízlés szerint
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.
Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.
2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.
200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.