Túrós, tökös-mákos gyors rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tejföl
- csipet só
Tészta kenéséhez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg finomliszt
Rétes kenéséhez:
- 3 ek étolaj
Kész rudak kenéséhez:
- 3 ek étolaj
- 2 ek tejföl
Tálaláshoz:
- porcukor
Túrós töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- cukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
Mákos töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 50 dkg gyalult tök
- cukor ízlés szerint
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.
Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.
2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.
200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










