Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós, tökös-mákos gyors rétes recept

Túrós, tökös-mákos gyors rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tejföl
    • csipet só

    Tészta kenéséhez:

    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 10 dkg finomliszt

    Rétes kenéséhez:

    • 3 ek étolaj

    Kész rudak kenéséhez:

    • 3 ek étolaj
    • 2 ek tejföl

    Tálaláshoz:

    • porcukor

    Túrós töltelékhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • cukor (ízlés szerint)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek tejföl

    Mákos töltelékhez:

    • 15 dkg darált mák
    • 50 dkg gyalult tök
    • cukor ízlés szerint
    • 2 ek tejföl

    Elkészítése:

    A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

    A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.

    A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.

    Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.

    2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.

    200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá