Túrós, tökös-mákos gyors rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tejföl
- csipet só
Tészta kenéséhez:
- 10 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg finomliszt
Rétes kenéséhez:
- 3 ek étolaj
Kész rudak kenéséhez:
- 3 ek étolaj
- 2 ek tejföl
Tálaláshoz:
- porcukor
Túrós töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- cukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
Mákos töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 50 dkg gyalult tök
- cukor ízlés szerint
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.
Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.
2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.
200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »