Hozzávalók:
Tésztához:
Tészta kenéséhez:
Rétes kenéséhez:
Kész rudak kenéséhez:
Tálaláshoz:
Túrós töltelékhez:
Mákos töltelékhez:
Elkészítése:
A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.
A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.
Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.
2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.
200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.