Túrós, tökös-mákos gyors rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • csipet só

Tészta kenéséhez:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg finomliszt

Rétes kenéséhez:

  • 3 ek étolaj

Kész rudak kenéséhez:

  • 3 ek étolaj
  • 2 ek tejföl

Tálaláshoz:

  • porcukor

Túrós töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek tejföl

Mákos töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 50 dkg gyalult tök
  • cukor ízlés szerint
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

A tölteléket készítjük el először. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tököt legyaluljuk, jól kifacsarjuk, majd a mákkal, cukorral és tejföllel jól összekeverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

A margarint felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, ezt fogjuk a kenéshez használni.

A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a lisztes margarinnal, majd feltekerjük. Ha nem sietünk, betehetjük a hűtőbe, ha sietünk akkor azonnal használható a tészta. 4 részre vágjuk.

Egyenként vékony, kb 24*39 cm-es téglalappá nyújtjuk- Étolajjal lekenjük.

2 rudat túróval tölünk. A tészta közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük. Tepsibe tesszük a réteseket és étolajjal lekenjük, majd a tejföllel is. A maradék tésztát a mákos töltelékkel töltjük meg, majd tepsibe tesszük és olajjal, majd tejföllel kenjük le.

200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük.