Túrós tekercs recept

Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és 1/2 dl tejből tésztát gyúrunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni míg a tölteléket elkészítjük.
A hozzávalókat összekeverjük, egy rövid ideig állni hagyjuk. A kinyújtott tésztánkat olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk és tekercset rátesszük, majd olvasztott vajjal lekenjük.
A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsre öntjük.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja.
Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen.
A tekercs jól megnőtt, finom lett.
Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve.
A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »