Túrós tekercs recept
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztből, a tojásokból és 1/2 dl tejből tésztát gyúrunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk, majd hagyjuk szikkadni míg a tölteléket elkészítjük.
A hozzávalókat összekeverjük, egy rövid ideig állni hagyjuk. A kinyújtott tésztánkat olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük.
Egy tepsit vajjal kikenünk és tekercset rátesszük, majd olvasztott vajjal lekenjük.
A tejet a vaníliás cukorral kikeverjük és a tekercsre öntjük.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tejet teljesen felszívja.
Sütés közben egy fóliát tettem a tekercsre, hogy meg ne égjen.
A tekercs jól megnőtt, finom lett.
Melegen kínáljuk, porcukorral meghintve.
A sütés ideje majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

