Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-szőlős császármorzsa recept

Túrós-szőlős császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 200 g búzadara
    • 100 g liszt
    • 5 dl tej
    • 3 tojás
    • 125 g túró
    • 100 g porcukor
    • csipet só
    • 1 citrom héja
    • 200 g szőlő
    • 100 g vaj vagy margarin

    Elkészítése:

    A búzadarát, lisztet, sót, a tejjel simára keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a hűtőből a masszát, hozzákeverjük a túrót, a tojások sárgáját, a leszemezett szőlőt. A végén a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.

    A vaj 1/4-ét egy vastag falú, lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk és a massza 1/4-ét belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk és apróra daraboljuk közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.

    Tálra szedjük, porcukorral szórva melegen fogyasztjuk.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek