Túrós-szőlős császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g búzadara
  • 100 g liszt
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 125 g túró
  • 100 g porcukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 200 g szőlő
  • 100 g vaj vagy margarin

Elkészítése:

A búzadarát, lisztet, sót, a tejjel simára keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a hűtőből a masszát, hozzákeverjük a túrót, a tojások sárgáját, a leszemezett szőlőt. A végén a cukorral felvert fehérjét is lazán beleforgatjuk a masszába.

A vaj 1/4-ét egy vastag falú, lehetőleg teflonos serpenyőben felforrósítjuk és a massza 1/4-ét belemerjük. Mikor az alja megsült, egy lapáttal négybe vágva megfordítjuk és apróra daraboljuk közben kevergetve, hogy egyformán piruljanak a morzsák. Így járunk el a másik három résszel is.

Tálra szedjük, porcukorral szórva melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!