Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós rétes (anyós recept) recept

Túrós rétes (anyós recept)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 rétesrúdhoz:

    • 8 réteslap
    • 400 g sovány túró
    • 0,5 marék mazsola (elhagyható)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 2 ek gríz
    • 150 g porcukor (vagy szorbit)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 50 g olvasztott vaj
    • 1 dl étolaj
    • porcukor, vagy szorbit a szóráshoz

    Elkészítése:

    A túróba belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt, az édesítőt, a grízt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a vaníliás cukrot, majd villával alaposan összetörjük.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a túrós keverékkel. Nedves, de kicsavart konyharuhára terítünk egy réteslapot, megkenjük az olvasztott vaj és az olaj keverékével, majd újabb 3 lapot terítünk rá.

    Közben mindet egyenként megkenjük. Addig folytatjuk, míg az utolsó lap is sorra kerül.

    Ráhalmozzuk a túrós keveréket úgy, hogy a lapok egyik széléből 3-4 centit kihagyunk. Ezt is lekenjük. A nedves konyharuhával,ó az ellentétes irányból feltekerjük a rudat, majd ugyanígy teszünk a másik rúddal is.

    Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a rudakat, vigyázva, hogy azok ne érjenek össze a sütés közben. A rudak tetejét és oldalait is megkenjük. A hajtásoknak oldalt, alul kell lennie! Így a réteseink súlya nem engedi, hogy azok kibomoljanak.

    190°-on aranysárgára sütjük.

    Tálalás előtt szorbittal, vagy cukorral hintsük meg. Tanácsos kihűlve felszeletelni, mert úgy szebb, és könnyebb is!

    Tipp:

    Anyósom féltve őrzött füzetében őrzi receptjeit. Ebből másoltam ki a rétesét is.
    Kedvemért cukor helyett édesítőt (szorbitot) használt.

    A túrós rétes (anyós recept) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 321 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá