Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 3-4 ek tej

    A töltelékhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg túró
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 5 dkg mazsola

    A tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd két cipóra vesszük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a túrót. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és a túrós krémmel összekeverjük.

    Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra és a tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá