Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-epres rétes szivarok recept

Túrós-epres rétes szivarok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap
    • 250 g túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek búzadara
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 50 g kristály cukor
    • 1/2 tk Bourbon vaníliás cukor
    • 300 g eper
    • 80 g olvasztott vaj

    Sztori:
    Gyorsan elkészülő desszertek és sütemények a kedvenceim, hiszen annyi mindent bele gondolhatunk egy-egy finomságba, és annak elkészítésébe, már csak meg kell valósítani.

    Sokszor van, hogy felhalmozódnak a hűtőben az alap anyagok és mentő akcióként villám sütik, ételek születnek ez az eper-túró csúcstalálkozó, pont egy ilyen eset volt :D

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy sütőedényt vajjal kikenünk.

    A túrót szitán átpasszírozzuk, majd vaníliás cukorra és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját és a búzadarát. A tojás fehérjét a kristálycukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.

    Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és pár szem kivételével apró darabokra vágjuk. Természetesen bármilyen gyümölcsöt használhatunk, akár befőttet is.

    Egy konyharuhát egy kissé benedvesítünk, erre tesszük majd a réteslapokat. Olvasztott vajjal lekenünk egy lapot, megkenjük a túrótöltelékkel úgy, hogy a két szélén 1-1 üres sáv maradjon. Megszórjuk eperdarabkákkal, majd óvatosan feltekerjük és a sütőedénybe helyezzük. Így járunk el a többi réteslappal is, addig amíg a túró el nem fogy.

    A tésztarudak tetejét olvasztott vajjal lekenjük és forró sütőbe tolva, ropogósra sütjük. Porcukorral megszórjuk és eperdarabokkal díszítjük.

    Tejszínhabot, vanília sodót, vagy vanília fagyit kínálhatunk mellé.

    Kötényeket felkötni! Alkossatok finomakat :D

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá