Túrós-epres rétes szivarok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós-epres rétes szivarok

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 250 g túró
  • 1 tojás
  • 1 ek búzadara
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 50 g kristály cukor
  • 1/2 tk Bourbon vaníliás cukor
  • 300 g eper
  • 80 g olvasztott vaj

Sztori:
Gyorsan elkészülő desszertek és sütemények a kedvenceim, hiszen annyi mindent bele gondolhatunk egy-egy finomságba, és annak elkészítésébe, már csak meg kell valósítani.

Sokszor van, hogy felhalmozódnak a hűtőben az alap anyagok és mentő akcióként villám sütik, ételek születnek ez az eper-túró csúcstalálkozó, pont egy ilyen eset volt :D

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy sütőedényt vajjal kikenünk.

A túrót szitán átpasszírozzuk, majd vaníliás cukorra és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját és a búzadarát. A tojás fehérjét a kristálycukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és pár szem kivételével apró darabokra vágjuk. Természetesen bármilyen gyümölcsöt használhatunk, akár befőttet is.

Egy konyharuhát egy kissé benedvesítünk, erre tesszük majd a réteslapokat. Olvasztott vajjal lekenünk egy lapot, megkenjük a túrótöltelékkel úgy, hogy a két szélén 1-1 üres sáv maradjon. Megszórjuk eperdarabkákkal, majd óvatosan feltekerjük és a sütőedénybe helyezzük. Így járunk el a többi réteslappal is, addig amíg a túró el nem fogy.

A tésztarudak tetejét olvasztott vajjal lekenjük és forró sütőbe tolva, ropogósra sütjük. Porcukorral megszórjuk és eperdarabokkal díszítjük.

Tejszínhabot, vanília sodót, vagy vanília fagyit kínálhatunk mellé.

Kötényeket felkötni! Alkossatok finomakat :D