Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós bukta recept

Túrós bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 85 dkg liszt
    • 4 dl langyos tej
    • 4 dkg friss élesztő
    • 2 ek méz
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 75 dkg túró
    • 5 ek porcukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 10 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.

    A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.

    A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.

    A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.

    Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá