Túrós bukta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 85 dkg liszt
  • 4 dl langyos tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 5 ek porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.

A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.

A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.

Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.