Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc recept

Túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    16-17 darabhoz:

    • 45 dkg tehéntúró (félzsíros)
    • 1,5 dl búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek porcukor
    • nagy csipet só
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
    • 2-3 ek olaj

    Elkészítése:

    A túrót villával törjük össze. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját és a búzadarát. Aduk hozzá a tojásokat is, és ezzel is jól keverjük ki. Kissé lágyabb masszát fogunk kapni. Fóliával fedjük be a tálat, és tegyük be hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakára).

    Egy lábasban forraljunk vizet. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, és óvatosan eresszük bele a forró vízbe. Vegyük lentebb a hőfokot és gyöngyöző vízben főzzük a gombócokat készre. (Ne kevergessük!)

    Amikor megfőttek a gombócok, szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és forgassuk pirított zsemlemorzsába.

    Morzsa készítése:

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk szép barnára. Vigyázzunk, mert egyszer csak hirtelen pirulni kezd, ne égessük le!

    Fahéjas porcukorral megszórva, tejföllel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá