Túrófánk recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- olaj
- lekvár
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kb másfél centisre nyújtjuk.
Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk. Nem túl forró olajban megsütjük a fánkokat.
Lekvárral vagy édes tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









