Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Torta csigákból recept

Torta csigákból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1 kis üveg házi szilva-füge lekvár
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek porcukor
    • 4 ek nutella

    Tejére:

    • kevés tej
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.

    Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, sót hozzáadjuk és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

    A megkelt tésztát három cipóra osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és megkenjük a lekvárral. Feltekerjük és felszeleteljük tésztát.

    Sütőpapírral bélelt tortaformát veszünk elő és a töltött tésztadarabokat a tortaformába rakjuk. A szélénél kezdjük, azaz a tortácskánk külső része lesz lekváros.

    Ezután kinyújtjuk a második cipót. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és ezzel megszórjuk a tésztát. Feltekerjük, felszeleteljük és a darabokat belehelyezzük a tortaformába.

    A harmadik cipót is kinyújtjuk. Ezt nutellával kenjük meg. Szintén feltekerjük, szeleteljük és belehelyezzük a tortaformába.

    Az így kapott tortácska tetejét cukros tejjel megkenjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá