Torta csigákból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Torta csigákból

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg házi szilva-füge lekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek nutella

Tejére:

  • kevés tej
  • kristálycukor

Elkészítése:

A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.

Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, sót hozzáadjuk és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

A megkelt tésztát három cipóra osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és megkenjük a lekvárral. Feltekerjük és felszeleteljük tésztát.

Sütőpapírral bélelt tortaformát veszünk elő és a töltött tésztadarabokat a tortaformába rakjuk. A szélénél kezdjük, azaz a tortácskánk külső része lesz lekváros.

Ezután kinyújtjuk a második cipót. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és ezzel megszórjuk a tésztát. Feltekerjük, felszeleteljük és a darabokat belehelyezzük a tortaformába.

A harmadik cipót is kinyújtjuk. Ezt nutellával kenjük meg. Szintén feltekerjük, szeleteljük és belehelyezzük a tortaformába.

Az így kapott tortácska tetejét cukros tejjel megkenjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.