Töltött párnácska recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg. Liszt
- 25 dkg burgonya (4-5 db közepes)
- 1 kávéskanál szárított élesztő
- 2 púpos kanál zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,2 kávéskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- Töltelék:
- 1 nagyobb húskonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, foghagyma, oregánó
Elkészítése:
A burgonyát megfőzőm melegen áttöröm.
A lisztben elkeverem az élesztőt, sót, majd hozzáadom langyosra hűlt burgonyát, 1 tojást, és a tejfölt. Alaposan összegyúrom, majd vékonyra nyújtom. Én kb. 10 cm átmérőjű pohárral szaggattam ki, de lehet nagyobb is. A hagymát megpárolom, majd beleöntöm a darált húskonzervet, a foghagymát és a fűszereket. Villával szétnyomkodom. A kivágott tészta egyik felére halmozok egy teáskanálnyit, majd ráhajtom a másik felét. Előmelegített sütőben megsütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.