Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött párnácska recept

Töltött párnácska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg. Liszt
    • 25 dkg burgonya (4-5 db közepes)
    • 1 kávéskanál szárított élesztő
    • 2 púpos kanál zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,2 kávéskanál só
    • 3 evőkanál tejföl
    • Töltelék:
    • 1 nagyobb húskonzerv
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors, foghagyma, oregánó

    Elkészítése:
    A burgonyát megfőzőm melegen áttöröm.
    A lisztben elkeverem az élesztőt, sót, majd hozzáadom langyosra hűlt burgonyát, 1 tojást, és a tejfölt. Alaposan összegyúrom, majd vékonyra nyújtom. Én kb. 10 cm átmérőjű pohárral szaggattam ki, de lehet nagyobb is. A hagymát megpárolom, majd beleöntöm a darált húskonzervet, a foghagymát és a fűszereket. Villával szétnyomkodom. A kivágott tészta egyik felére halmozok egy teáskanálnyit, majd ráhajtom a másik felét. Előmelegített sütőben megsütöm.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá