Töltött párnácska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg. Liszt
  • 25 dkg burgonya (4-5 db közepes)
  • 1 kávéskanál szárított élesztő
  • 2 púpos kanál zsír
  • 2 tojás,2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • Töltelék:
  • 1 nagyobb húskonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, foghagyma, oregánó

Elkészítése:
A burgonyát megfőzőm melegen áttöröm.
A lisztben elkeverem az élesztőt, sót, majd hozzáadom langyosra hűlt burgonyát, 1 tojást, és a tejfölt. Alaposan összegyúrom, majd vékonyra nyújtom. Én kb. 10 cm átmérőjű pohárral szaggattam ki, de lehet nagyobb is. A hagymát megpárolom, majd beleöntöm a darált húskonzervet, a foghagymát és a fűszereket. Villával szétnyomkodom. A kivágott tészta egyik felére halmozok egy teáskanálnyit, majd ráhajtom a másik felét. Előmelegített sütőben megsütöm.