Töltött fánkgolyók recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag instant élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl tej
- 6 dkg puha vaj
- 5 dl olaj a sütéshez
- 2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
- 1 kis flakon csőrös, amivel megtöltjük a fánkokat
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta.
Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.
Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra tesszük.
Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.
A töltött fánkgolyók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 52 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »