Töltött fánkgolyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag instant élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl tej
- 6 dkg puha vaj
- 5 dl olaj a sütéshez
- 2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
- 1 kis flakon csőrös, amivel megtöltjük a fánkokat
- 2 ek porcukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta.
Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.
Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra tesszük.
Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.
A töltött fánkgolyók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 332 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 52 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 52 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.