Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fánkgolyók recept

Töltött fánkgolyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 csomag instant élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 dl tej
    • 6 dkg puha vaj
    • 5 dl olaj a sütéshez
    • 2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
    • 1 kis flakon csőrös, amivel megtöltjük a fánkokat
    • 2 ek porcukor
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta.

    Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.

    Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra tesszük.

    Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.

    A töltött fánkgolyók kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 332 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 52 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá