Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta.
Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.
Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra tesszük.
Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.