Töltött fánkgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 dl tej
  • 6 dkg puha vaj
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • 2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
  • 1 kis flakon csőrös, amivel megtöltjük a fánkokat
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk fahéj

Elkészítése:

A tészta összetevőit egy háztartási robotgép táljába öntjük, és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha nem túl lágy a tészta.

Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és 18 gombócot slájfolunk ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából. Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.

Egy edénybe öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Szép pirosra sütjük a fánkokat közepes hőmérsékleten, nehogy megégjen hirtelen. Egyenletesen forgassuk a golyókat. Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra tesszük.

Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét. Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével. Fahéjas cukorral szórjuk meg, és azonnal tálaljuk.