Tarkedli Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- pici só
- 35 g friss élesztő
- olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak sűrűbb.
A kész tésztát hagyjuk kelni.
Előkészítjük a tarkedli sütőt. Kevés olajat teszünk a sütő mélyedéseibe, közepes lángon felmelegítjük, majd tésztát kanalazunk bele, melyet olajos kanállal elsimítunk, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Ha nincs ilyen sütőd, nem baj. Egy nagyobb edényben forrósíts olajat, majd kanalazd bele a tésztát. Közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.
Az íze ugyanaz lesz, csak nem lesznek szép egyformák.
2-2 tarkedlit megtölthetünk lekvárral, mogyorókrémmel vagy bármilyen pudinggal, de magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »