Tarkedli Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- pici só
- 35 g friss élesztő
- olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak sűrűbb.
A kész tésztát hagyjuk kelni.
Előkészítjük a tarkedli sütőt. Kevés olajat teszünk a sütő mélyedéseibe, közepes lángon felmelegítjük, majd tésztát kanalazunk bele, melyet olajos kanállal elsimítunk, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Ha nincs ilyen sütőd, nem baj. Egy nagyobb edényben forrósíts olajat, majd kanalazd bele a tésztát. Közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.
Az íze ugyanaz lesz, csak nem lesznek szép egyformák.
2-2 tarkedlit megtölthetünk lekvárral, mogyorókrémmel vagy bármilyen pudinggal, de magában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »