Tarkedli Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- pici só
- 35 g friss élesztő
- olaj
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak sűrűbb.
A kész tésztát hagyjuk kelni.
Előkészítjük a tarkedli sütőt. Kevés olajat teszünk a sütő mélyedéseibe, közepes lángon felmelegítjük, majd tésztát kanalazunk bele, melyet olajos kanállal elsimítunk, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Ha nincs ilyen sütőd, nem baj. Egy nagyobb edényben forrósíts olajat, majd kanalazd bele a tésztát. Közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.
Az íze ugyanaz lesz, csak nem lesznek szép egyformák.
2-2 tarkedlit megtölthetünk lekvárral, mogyorókrémmel vagy bármilyen pudinggal, de magában is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »