Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak sűrűbb.
A kész tésztát hagyjuk kelni.
Előkészítjük a tarkedli sütőt. Kevés olajat teszünk a sütő mélyedéseibe, közepes lángon felmelegítjük, majd tésztát kanalazunk bele, melyet olajos kanállal elsimítunk, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Ha nincs ilyen sütőd, nem baj. Egy nagyobb edényben forrósíts olajat, majd kanalazd bele a tésztát. Közepes lángon süsd meg mindkét oldalát.
Az íze ugyanaz lesz, csak nem lesznek szép egyformák.
2-2 tarkedlit megtölthetünk lekvárral, mogyorókrémmel vagy bármilyen pudinggal, de magában is nagyon finom.