Szilvás tejpite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg megmosott, félbevágott és kimagozott szilva
- 1 tk fahéj
- 1 ek stevia (v. barna cukor)
- 1 ek rum
Tészta:
- 3 dl tej (nálam kókusz, de jó bármilyen növényi tej, vagy a tehéntej is)
- 3 ek stevia (vagy 5 ek porcukor)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk só
- 3 ek tönkölyliszt (fehér), vagy finomliszt
- 1 kk sütőpor
Elkészítése:
Az előzetesen feldolgozott szilvát szórjuk meg a steviával és a fahéjjal, és öntsük rá a rumot. Amíg a tésztát összeállítjuk, addig rakjuk félre a fűszeres szilvát.
A tésztához a lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval és a steviával (cukorral), ezután keverjük csomómentesre a tojással és egy kis tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet és a vaníliaaromát is.
Egy tepsit, vagy hőálló tálat vajazzunk ki. Az aljára rakjuk a rumos-cukros szilvát, és öntsük nyakon a palacsintatésztával.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet. Hagyjuk, amíg langyosra hűl, és akkor tálaljuk.
Tipp:
Próbáljátok ki almával, esetleg a még néhol kapható őszibarackkal, vagy rebarbarával.
Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni, reszeljünk a tésztamasszához egy megtisztított (vagy bio) narancs héját.
A szilvás tejpite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 2 g