Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás gombóc recept

Szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 1 kg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt

    Töltelék:

    • szilvabefőtt
    • fahéj
    • cukor

    Továbbá:

    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük, és hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, a tojással és a liszttel összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.

    Minden lapra 1-1 szem kimagozott szilvát teszünk. Megszórjuk kevés fahéjas cukorral, és gombócokat formálunk a tésztából.

    Enyhén sós vízben addig főzzük, amíg fel ne jön a víz tetejére. (Időnként egy fakanállal óvatosan mozgassuk meg őket, nehogy leragadjanak a fazék aljára.) A forró gombócokat kevés olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá