Szilvalekváros párnák recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm-esre elnyújtjuk. Egy akkora csészével korongokat szaggatunk, mint a derelyekészítő átmérője. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Egyszerű kis édességet sütöttem. Fogyaszthatjuk desszertként, de akár egy tartalmas leves után is lehet második fogás. Két nagyobb tepsit töltött meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »