Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagvas lepény recept

Szezámmagvas lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • fél csomag élesztő
    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 1 kanál tejföl
    • szezámmag

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, melyhez adunk egy csipet cukrot. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, melyből tésztát gyúrunk a sóval, 3 dkg margarinnal, tojással. Ha túl kemény lenne a tészta adhatunk hozzá egy kis langyos vizet. A tésztát langyos helyen hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát olajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, megkenjük a tejföllel, és a maradék margarin apró kockákra vágva a tetejére szórjuk és legvégül meghintjük a szezámmaggal. Ízlé szerint tehetünk a tetejére reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá