Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi kukoricás töltött káposzta recept

Szabolcsi kukoricás töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 fej káposzta
    • 50 dkg kukoricadara
    • 1,5 kg darált sertéshús
    • 4 evőkanál zsír vagy 2 dl olaj
    • 40 dkg vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 evőkanál ételízesítő
    • bors
    • 2 doboz sűrített paradicsom vagy 5 dl házi paradicsomlé

    Elkészítése:

    A káposztát kitorzsázzuk, és forró vízben megabároljuk. Levágjuk a széles eret,és ha nagyon nagy a levél, akkor harmadoljuk, ha nem túl nagy, akkor felezzük a leveleket. (A harmadolást úgy végezzük, hogy a levél közepe táján a két oldaláról 1-1 vékonyabb érnél behasítjuk káposztalevelet. Ami középen megmarad, annak a közepénél megmaradt hegyes részt kicsit visszavágjuk. Ha kettéhasítjuk a levelet, akkor hegyest, úgy, mintha tölcsért formálnánk, és a végét bedugjuk, a sarkosnál a két oldalát hajtjuk be, és felgöngyöljük utána.

    A hagymát megdinszteljük a zsírban vagy olajban, majd belenyomjuk a fokhagymát, és ezzel is rövid ideig sütjük. Ezután beletesszük a darált húst, a kukoricadarát és a fűszereket. A sóból és borsból annyit kell beletenni,hogy ha megkóstoljuk, akkor érezhető legyen rajta a só és a bors íze is, mert a dara magába szívja a fűszereket.

    A káposzta közepét, amibe már nem tudunk tölteni, apróra összevágjuk, és a fazék aljára hintjük. Erre rátesszük a töltelékeket.

    Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a levébe teszünk annyi sót, borsot és ételízesítőt, hogy kellően fűszeres legyen.

    Amikor felfőtt, hozzáadjuk a 5 dl vízben feloldott paradicsomot, vagy a paradicsomlevet és készre főzzük. Ha megfőtt, kb. 15 percig állni hagyjuk, azután tálaljuk.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá