Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült fánk recept

Sütőben sült fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg lekvár/ dzsem

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és belekeverjük az élesztőt is. A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a felvert tojásokat, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.
    A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk, a közepébe lekvárt teszünk, a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá