Sütőben sült fánk recept

Hozzávalók:
- 250 gramm finomliszt
- 135 gramm tej
- 4 gramm száraz élesztő (vagy 15 gramm friss)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 gramm cukor
- 25 gramm vaníliás cukor
- ízlés szerint reszelt citromhéj (lehet szárított)
- 25 gramm puha vaj
- csipet só
- ízlés szerint lekvár
- ízlés szerint porcukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral. A tej kb kétharmadát beleöntjük egy tálba. A maradék tejben az élesztőt felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor a tészta többi összetevőjével jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Természetesen ha nem elég a tej vagy liszt, akkor tehetünk még bele.
1 órát pihentetjük letakarva meleg helyen.
Ha megkelt, kivesszük és kinyújtjuk, mintha szalagos fánkot nyújtanánk, és kiszaggatjuk. A fánkokat rátesszük a sütőpapíros tepsire. Az ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk a közepébe, amibe egy kis (barack) lekvárt teszünk.
Ezt a sütőbe egy kis tálka víz társaságában betesszük 50 fokra 15-20 percre.
Megsütjük 190 fokon 15 perc alatt (a sütés alatt is bent hagytam benne a vizet).
Ha kész, akkor megporcukrozzuk és megesszük.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »