Sütőben készült császármorzsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 5 dl tej
- reszelt citromhéj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - 10 dkg mazsola
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 ek rum
Elkészítése:
A búzadarát, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat, a sót, a rumot, és a mazsolát.
Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával, majd pihentessük 2-3 órán át. (este is bekeverhetjük, majd a másnapi sütésig tegyük be a hűtőbe)
Sütés előtt először keverjük a masszához a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot. Ezután óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki a puha vajjal, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni.
Sütés közben többször vegyük ki, majd keverjük át, tördeljük apró darabokra (morzsákra) a sülő tésztát. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)
Amikor már szépen megpirult, és jó morzsalékos, akkor vegyük ki a sütőből, és melegen tálaljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk hozzá lekvárt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










