Sütőben készült császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 5 dl tej
- reszelt citromhéj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 ek rum
Elkészítése:
A búzadarát, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat, a sót, a rumot, és a mazsolát.
Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával, majd pihentessük 2-3 órán át. (este is bekeverhetjük, majd a másnapi sütésig tegyük be a hűtőbe)
Sütés előtt először keverjük a masszához a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot. Ezután óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki a puha vajjal, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni.
Sütés közben többször vegyük ki, majd keverjük át, tördeljük apró darabokra (morzsákra) a sülő tésztát. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)
Amikor már szépen megpirult, és jó morzsalékos, akkor vegyük ki a sütőből, és melegen tálaljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk hozzá lekvárt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »