Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben készült császármorzsa recept

Sütőben készült császármorzsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg búzadara
    • 15 dkg liszt
    • 5 dl tej
    • reszelt citromhéj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg mazsola
    • 10 dkg kristálycukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 ek rum

    Elkészítése:

    A búzadarát, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat, a sót, a rumot, és a mazsolát.

    Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával, majd pihentessük 2-3 órán át. (este is bekeverhetjük, majd a másnapi sütésig tegyük be a hűtőbe)

    Sütés előtt először keverjük a masszához a tojások sárgáját.

    A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot. Ezután óvatosan keverjük hozzá a masszához.

    Egy nagyobb tepsit kenjünk ki a puha vajjal, majd öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni.

    Sütés közben többször vegyük ki, majd keverjük át, tördeljük apró darabokra (morzsákra) a sülő tésztát. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)

    Amikor már szépen megpirult, és jó morzsalékos, akkor vegyük ki a sütőből, és melegen tálaljuk.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk hozzá lekvárt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá