Hozzávalók:
Elkészítése:
A búzadarát, a lisztet és a tejet keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjat, a sót, a rumot, és a mazsolát.
Ezután takarjuk le a tálat egy konyharuhával, majd pihentessük 2-3 órán át. (este is bekeverhetjük, majd a másnapi sütésig tegyük be a hűtőbe)
Sütés előtt először keverjük a masszához a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá kanalanként a kristálycukrot. Ezután óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Egy nagyobb tepsit kenjünk ki a puha vajjal, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kezdjük el sütni.
Sütés közben többször vegyük ki, majd keverjük át, tördeljük apró darabokra (morzsákra) a sülő tésztát. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)
Amikor már szépen megpirult, és jó morzsalékos, akkor vegyük ki a sütőből, és melegen tálaljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és kínáljunk hozzá lekvárt.