Sós-vajas pogácsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
- Tetejére: köménymag, szezámmag, bors
Elkészítése:
A lisztből, vajból, 2 egész tojásból annyi tejjel tésztát gyúrunk, úgy, hogy rétestészta keménységű legyen. (Nem kötelező, de adhatunk hozzá egy csomag sütőport is.) A tésztát 35-40 percig pihentetjük, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és tojással kenjük a tetejét, megszórjuk köménymaggal, vagy amivel szereti a család. Tepsibe tesszük és 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.