Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós omlós pitetészta recept

Sós omlós pitetészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Számtalan felhasználási lehetőség rejlik ebben a tésztában. Remek pitéket lehet vele sütni. Fűszerezni is lehet bármilyen zöld fűszerrel, attól csak finomabb lesz a végeredmény( azért igyekezzünk az elkészítendő ételhez igazodni a tészta fűszerezésénél : )

    Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 250 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    Sót elkeverjük a liszttel, majd a zsiradékot, morzsoló mozdulatokkal elegyítjük a liszttel.  Dolgozzunk gyorsan, mert a kezünk melegétől egyre ragacsosabb eredményt kapunk.

    Amikor összedolgoztuk a lisztet és a zsiradékot,adjuk hozzá a tojások sárgáját és ezzel is gyúrjuk át. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

    A fagyasztást is jól viseli, akár készíthetünk nagyobb mennyiséget , gondolva a következő pités napunkra. A tojásfehérjéket ne használjuk fel, mert nem omlós tésztát kapunk !
    Pitegyártásra fel :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá