Számtalan felhasználási lehetőség rejlik ebben a tésztában. Remek pitéket lehet vele sütni. Fűszerezni is lehet bármilyen zöld fűszerrel, attól csak finomabb lesz a végeredmény( azért igyekezzünk az elkészítendő ételhez igazodni a tészta fűszerezésénél : )
Hozzávalók:
Elkészítése:
Sót elkeverjük a liszttel, majd a zsiradékot, morzsoló mozdulatokkal elegyítjük a liszttel. Dolgozzunk gyorsan, mert a kezünk melegétől egyre ragacsosabb eredményt kapunk.
Amikor összedolgoztuk a lisztet és a zsiradékot,adjuk hozzá a tojások sárgáját és ezzel is gyúrjuk át. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A fagyasztást is jól viseli, akár készíthetünk nagyobb mennyiséget , gondolva a következő pités napunkra. A tojásfehérjéket ne használjuk fel, mert nem omlós tésztát kapunk !
Pitegyártásra fel :)