Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kifli recept

Sós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 0,5 kg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1,5 tk só
    • 3 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 ml étolaj
    • 1 mk cukor

    Cikkek kenéséhez:

    • 6 dkg olvasztott vaj

    Tetejére:

    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    1 dl tejet meglangyosítunk. 1 mk cukrot beleszórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, és hagyjuk az élesztőt felfutni.

    A lisztet a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a maradék tejet és az időközben felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát.

    Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és cipókat formázunk. A cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és megkenjük olvasztott vajjal.

    Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk, és a szélesebb részénél kezdve feltekerjük kiflikké. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket kevés sóval elkevert tejjel megkenjük. 20 percet pihentetjük még meleg helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá