Hozzávalók:
Tésztához:
Cikkek kenéséhez:
Tetejére:
Elkészítése:
1 dl tejet meglangyosítunk. 1 mk cukrot beleszórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
A lisztet a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a maradék tejet és az időközben felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és cipókat formázunk. A cipókat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és megkenjük olvasztott vajjal.
Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk, és a szélesebb részénél kezdve feltekerjük kiflikké. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket kevés sóval elkevert tejjel megkenjük. 20 percet pihentetjük még meleg helyen, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.